Loopbaan onderzoek

Door middel van zelfanalyse ervaart men hoe men in het (beroeps)leven staat en krijgt zicht op welke richting men wil inslaan. Na het onderzoek beschikt men over een realistisch beroepsperspectief gebaseerd op kwaliteiten en valkuilen, competenties, waarden en normen, drijfveren en vitaliteit.

Het onderzoek bestaat uit een 7-tal sessies, waarbij de volgende onderdelen aan bod kunnen komen:

• Persoonlijke kwaliteiten en valkuilen; competenties: kennis en kunde, ervaring en prestaties.

• Loopbaanwaarden: inzicht in persoonlijk waardepatroon en organisatiewaarden.

• Werkvoorkeuren: werkstijl en persoonlijke stijl.

• Leerstijlen en scholingsmogelijkheden

• Arbeidsmarktoriëntatie en verkenning

• Outcome-model; plan van aanpak.

Een sessie omvat: coachingsgesprek van 1 à 1,5 klokuur, voorbereiding en verslaglegging. Na afloop van het totale traject wordt er een korte schriftelijke rapportage opgesteld.

Tijdens het onderzoek werkt men opdrachten uit. De opdrachten worden gecombineerd met coachingsgesprekken. Move to improve beschikt over een groot aantal testen en materialen. Zo is zij onder andere gecertificeerd gebruiker van de testen van SHL psychotechniek en LDC.

Zij beschikt standaard over het gebruik van h-trjct, waar de kandidaten ook toegang tot hebben. Dit instrument koppelt alle output van de gemaakte opdrachten aan actuele vacatures. Tevens hebben kandidaten beschikking over een uitgebreide database van opleidingen en cursussen.

Afhankelijk van de loopbaanvraag zal het accent op bepaalde onderdelen gelegd worden. Ook kan men aan outplacement werken.

Plaats

De gesprekken kunnen op locatie plaatsvinden of op ons kantoor in Eindhoven of Someren-Heide.