Over Joke

Ik ben Joke Lenaerts, geboren en getogen in Eindhoven. Momenteel samenwonend met mijn partner John en mijn twee zonen Ibe en Floris.

Na het doorlopen van het VWO aan het St. Joriscollege ben ik in het zuiden gaan studeren. Ik wilde graag creatief therapeute worden binnen de psychiatrie. Ik heb een heerlijke studententijd gehad, veel geleerd, meegemaakt en bereikt wat ik wilde bereiken.

Na mijn studie weer terug naar Eindhoven en aan de slag gegaan bij De Grote Beek. Op diverse afdelingen gewerkt. Inmiddels ook weer gaan studeren deels uit interesse, deels om mijzelf niet teveel tot 1 richting te beperken. Na een aantal jaren als therapeute te hebben gewerkt de overstap gemaakt naar de functie van P.R. medewerker/tekstschrijver bij de toengeheten Sociaal Pedagogische Dienst. Met veel plezier hier gewerkt en zowel voor de SPD Helmond als Eindhoven werkzaam geweest. Na een aantal jaren begon het weer te kriebelen en wilde ik aan mijn loopbaan weer iets nieuws toevoegen. Ik ben 20 uur in Helmond blijven werken en 20 uur als burger bij de Geestelijke Verzorging, de humanisten van Defensie in Oirschot. Een hele andere organisatie Defensie ; ik vond het na 1 jaar wel voldoende. Prima tijd gehad, fijne mensen ontmoet, maar ik wilde meer.

Ik ben bij het Vormingswerk gaan werken met jongeren. Aanvankelijk als groepswerker en stagecoördinator, later als studie-beroepskeuze adviseur. Stagecoordinator ben ik daarnaast blijven doen; ik vond het erg leuk om bedrijven te werven en stagiaires te plaatsen. Ik heb toentertijd een groot netwerk opgezet en veel geleerd van de diverse bedrijfsculturen. Het vormingswerk is uiteindelijk gefuseerd met het ROC Eindhoven en omgevormd tot een Onderwijs Service Dienst. Ik heb een aantal jaren hier met veel plezier gewerkt en diverse cursussen en studies gedaan. Het was een dynamische omgeving met veel groepswerk en hectiek.

Na een tijdje wilde ik meer met volwassenen gaan werken en ben ik aangenomen als loopbaanadviseur bij het Mobiliteitscentrum van het ROC Eindhoven (Summa College).

Daar ben ik de opleiding NLP gaan volgen bij Paul Liekens in België, psychotechniek bij SHL in Utrecht en de opleiding Loopbaanbegeleiding in nieuw Perspectief bij het LDC. Daarnaast nog een aantal relevante cursussen gedaan. Kortom studeren is voor mij altijd een leuke hobby gebleven. De laatste jaren ben ik hier minder aan toe gekomen door de komst van 2 kinderen en het opstarten van een eigen bedrijf. Nu probeer ik thuis zoveel mogelijk mijzelf te verdiepen en volg het een en ander op het gebied van opvoeding en ontwikkeling. Ik ben geïnteresseerd in het gedachtegoed van Rudolf Steiner en Emmi Pikler en tracht mijzelf hierin wat te scholen. Ik vind in de Vrije School veel mijn ideeën terug over het omgaan met mensen en ontwikkeling.

Sinds 2001 heb ik mijn eigen bedrijf Move to Improve.

Ik vind het nog steeds heerlijk en onontbeerlijk voor het goed uitoefenen van mijn beroep. Onafhankelijkheid, deskundigheid, authenciteit en autonomie zijn voor mij heel belangrijk. Daarnaast heb ik een stukje avontuur nodig. Ik heb altijd heel veel gereisd met de rugzak. Gewoon een ticket kopen, rugzak op en een land verkennen. Elk jaar een ander land voor een 4-tal weken. Totdat ik Cuba ontdekte. Het land dat mijn hart gestolen heeft. Sindsdien dans ik salsa en ik ben inmiddels 5 keer teruggegaan.

In 2007 een nieuw avontuur aangegaan; ik heb samen met mijn partner een opknapboerderij gekocht in het buitengebied van Someren. Een nieuw meer-jarenplan. We proberen het zoveel mogelijk ecologisch en van natuurlijke, eerlijke materialen te verbouwen.  We zitten in de eindfase van de verbouwing nu.

Mijn werk vind ik heerlijk; ik ontmoet prachtige mensen en vind het bijzonder om samen uit te zoeken waar iemand nu gelukkig van wordt en hoe we dat kunnen bereiken.

Hobby’s: salsa, studie, kunst en cultuur, lezen, biologisch vegetarisch koken,  yoga en uiteraard zijn mijn kinderen mijn grootste hobby.