Reintegratie (IRO Traject)

Move to Improve verzorgt maximaal 10 tot 12 IRO’s per jaar.

Zij kiest hiervoor om zo een evenwichtige samenstelling te creëren in haar klantenbestand. Naast IRO’s verzorgt zij loopbaantrajecten voor werkenden kandidaten, coachende gesprekken met werknemers binnen diverse organisaties en 360 graden feedback gesprekken tbv functioneringsgesprekken. Op deze wijze garandeert zij zich van een groot netwerk.

In het algemeen zijn de IRO kandidaten hoog opgeleid, zij zijn boven de 35 jaar en zijn opzoek naar een inspirerende baan. Regelmatig hebben ook kandidaten vanuit de AG gebruik gemaakt van de diensten van Move to Improve, vanwege haar expertise op het gebied van burnout en lichamelijke en/of fysieke beperkingen.

Het IRO traject start altijd met een loopbaantraject. In dit loopbaantraject zijn diverse testen opgenomen. Vervolgens gaan we over tot een actieve benadering van de arbeidsmarkt via Netwerken en zoveel mogelijk Informatie verwerven. Een extra hulpmiddel hierbij is het inzetten van h-trjct waardoor de kandidaat dagelijks op zeer eenvoudige wijze de beschikking heeft op de vacatures die passen bij zijn of haar beroepen top5. Dit onderdeel heet de vacaturematch; het is een vacaturezoeker die de output van de gemaakte testen direct koppelt aan actuele vacatures. Kandidaten kunnen bovendien direct online solliciteren.

Per kandidaat wordt gekeken welke hulpmiddelen er nodig zijn om de kans van slagen op de arbeidsmarkt zo groot mogelijk te maken. Move to improve beschikt over een groot aantal testen en methodieken, waaronder persoonlijkheidsvragenlijsten, competentie – en interessetesten, feedback vragenlijsten, energiebronnen en blokkades en IQ en EQ testen.
Ook beschikt zij over een database van ruim 2.200 opleidingen en bijna 10.000 cursussen. Van elke opleiding is bovendien een koppeling gelegd met de beroepen en bijbehorende vacatures.

Move to Improve onderscheidt zich door individuele en intensieve begeleiding. De gesprekken vinden in het begin 1 x per 2 weken plaats, later in het traject 1 x per 3 weken en kenmerkt zich door DOEN.